SITENAME

Ιστορία | Εγγραφή μέλους | Επικοινωνία|


SITENAME

Menu

indent  Αρχική
indent  Ανακοινώσεις 2016
indent  Εγγραφή μέλους
indent  Σωματείο
indent  Αλληλογραφία
indent  ΈγγραφαΣυνδέσεις


Announcements
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Posted by: gramatia on 07/15/2018 11:36 PM (Read: 61 times)

Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου ___________________________________________________

Κορυδαλλός, 14 Ιουλίου 2018 Αρ. Πρωτοκόλλου: 33 /2018


Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. κατά τη Συνεδρίαση της την 11/07/2018, αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απαρτία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της Απόφασης του Δ.Σ. με αρ. πρωτ. 24/11-06-2018 και

καλεί τους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. να μην παραδώσουν βαθμολογίες μέχρι να λάβουνε στα χέρια τους υπογεγραμμένες Συμβάσεις και από τους δύο Συμβαλλόμενους για τα εξάμηνα 2017Β και 2018Α.

Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι η κινητοποίηση μέχρι στιγμής είναι επιτυχημένη σε ότι αφορά το σκοπό που επιδίωκε, αφού

α) υπήρξε κινητοποίηση στις υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς η υπογραφή και επιστροφή στα Δ.Ι.Ε.Κ. των Συμβάσεων για το εξάμηνο 2017Β,

β) ένα μεγάλο μέρος των Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών με Ι.Κ.Α. πληρώθηκε για το εξάμηνο αυτό

γ) το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει και για τα δύο εξάμηνα τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές την 27/07/2018

δ) το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ο.Α.Ε.Δ. ώστε «για τους αιτούντες επιδόματος Ανεργίας που είχαν απασχοληθεί με Σύμβαση έργου στα Σ.Δ.Ε. και στα Δ.Ι.Ε.Κ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., θα γίνεται δεκτή από τους κατά τόπους Ο.Α.Ε.Δ. η αίτησή τους μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας που θα λάβουν από το φορέα.»

ε) από ότι γνωρίζουμε, υπό την πίεση της κινητοποίησης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η υπογραφή των Συμβάσεων του εξαμήνου 2018Α και οι διαδικασίες πληρωμής από τις υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Κατά τη Συνεδρίαση επισημάνθηκε επίσης ότι:

α) Ένας και μόνο Εκπαιδευτής να μην έχει παραδώσει βαθμολογίες σε ένα Δ.Ι.Ε.Κ. κρατά σε εκκρεμότητα ολόκληρο το Ι.Ε.Κ.

β) Δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για χρονοδιάγραμμα υπογραφής Συμβάσεων και εξοφλήσεως των Δεδουλευμένων μας.

γ) Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για το τι θα γίνει με τις πληρωμές των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών.

δ) Η παρούσα κινητοποίηση μας είναι αποτέλεσμα της αναλγησίας της ηγεσίας του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να εργαζόμαστε επί δύο εξάμηνα χωρίς Σύμβαση, χωρίς Ασφάλιση και καθυστέρηση εξόφλησης των Δεδουλευμένων μας. Για τις όποιες επιπτώσεις στους Σπουδαστές μας υπεύθυνοι είναι αυτοί και όφειλαν να βρουν λύση.

ε) Υπάρχει παρέμβαση με ελέγχους από το Ι.Κ.Α. και θα αποφασισθούν πρόστιμα στο Ι.ΝΕΔΙ.ΒΙ.Μ.

Τέλος η κινητοποίηση αυτή ήταν και μια ευκαιρία για να δούμε τη Συναδελφικότητα πολλών και ιδιαιτέρως κάποιων Διευθυντών που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, ενώ ξαφνικά γίναμε όλοι «μοναδικοί» αφού μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έλεγαν «είσαι ο μοναδικός από όλο το Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν έχει παραδώσει βαθμολογίες» και στη συνέχεια ανακαλύπταμε σε πολλές περιπτώσεις ότι αυτό ήταν ψευδέστατο!

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ. θα υπερασπιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο όσους Συναδέλφους δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς και θα προχωρήσει και σε καταγγελία στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη συμπεριφορά όσων Δημοσίων Υπαλλήλων – Διευθυντών ή μη – μας καταγγελθούν επώνυμα.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την Απόφαση θα παραδώσουμε βαθμολογίες μόλις ο καθένας από εμάς λάβει υπογεγραμμένες Συμβάσεις και από τους δύο Συμβαλλόμενους για τα εξάμηνα 2017Β και 2018Α.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Α.Φ.Μ. 997036289
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6972813277
E-mail: info@sediek.gr

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αικ. Βασιλείου Αθαν. ΣπυριδάκηςΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ
Posted by: gramatia on 06/12/2018 11:01 PM


Κορυδαλλός, 11 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτοκόλλου: 24/2018


ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ


Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) σε έκτακτη Συνεδρίαση του την 11/06/2018, αφού έλαβε υπόψη ότι:

1. Η Γενική Συνέλευση που έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί την 10/06/2018 δεν είχε Απαρτία και η επόμενη θα γίνει σε χρόνο που δεν θα μπορούμε να πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις.
2. Ο κ. Ζέρβας έχει καταστεί αναξιόπιστος, αφού όπως διαπιστώσαμε δεν ίσχυαν όσα μας είπε στην πρώτη μας συνάντηση για τις πληρωμές μας και την ύπαρξη χρημάτων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
3. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κατέστη αναξιόπιστο αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανακοίνωση που έβγαλε ότι θα πλήρωνε όλους τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές εντός Μαΐου.
4. Στη συνάντηση με τον κ. Μπαξεβανάκη δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση εκ μέρους του.
5. Ακόμα δεν έχουμε λάβει τις υπογεγραμμένες Συμβάσεις του 1ου εξαμήνου και δεν έχουμε υπογράψει Σύμβαση για το 2ο Εξάμηνο.
6. Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι Συνάδελφοι μας που θα μπουν σε Ανεργία και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα Ανεργίας, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.
7. Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να πιέσουμε το Υπουργείο πέραν των τηλεφωνημάτων που ούτως ή άλλως συνεχίζουμε ή των συναντήσεων που επιδιώκουμε, για να λάβουμε δεσμεύσεις.
8. Η κινητοποίηση αυτή θα πρέπει να έχει τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στους Σπουδαστές μας και την Εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποφασίζουμε κατά πλειοψηφία:

Καλούμε τους Συναδέλφους να μην παραδώσουμε βαθμολογίες 2ου εξαμήνου μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας υπογεγραμμένες τις Συμβάσεις και του 1ου και του 2ου Εξαμήνου.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν κυρώσεις σε κανέναν, αφού δεν μπορούν να σε εγκαλέσουν ότι δεν τηρείς την Σύμβαση σου από τη στιγμή που δεν την έχεις λάβει στα χέρια σου.
Άλλωστε απλά ζητάμε να τηρήσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. την νομιμότητα και την δέσμευση του όπως αυτή καταγράφεται στην ανακοίνωση του, ότι θα αποπληρωθούν όλοι οι Εκπαιδευτές μέχρι τέλος Ιουλίου και για τα δύο Εξάμηνα. Για να πραγματοποιηθεί αυτό λογικά εντός του Ιουνίου θα πρέπει να μας δοθούν υπογεγραμμένες Συμβάσεις. Επομένως εφόσον το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τηρήσει την υπόσχεση του καμία διαταραχή στην Εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα υπάρξει!


«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Α.Φ.Μ. 997036289
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6972813277
E-mail: info@sediek.gr

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αικ. Βασιλείου Αθαν. Σπυριδάκης

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.
Posted by: gramatia on 06/05/2018 11:42 PM
Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού (Διεύθυνση: Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Ταξιαρχών & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104990410) θα πραγματοποιηθεί η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με τα κάτωθι θέματα:

1. Απολογισμός ενεργειών των πρώτων 5 μηνών του Δ.Σ.
2. Ενημέρωση για τις ενέργειες που αφορούν την υπογραφή των Συμβάσεων.
3. Αποπληρωμή των Δεδουλευμένων μας και καταβολή Ασφαλιστικών εισφορών.
4. Κριτήρια επιλογής Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. για το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος.
5. Εξέταση καταγγελιών.
6. Διαμόρφωση προγράμματος δράσης ερχόμενης περιόδου.
7. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.


Επειδή πιστεύουμε, ότι μέσω της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και θα δράσουμε, προκειμένου να πετύχουμε την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων.
Γι αυτό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Α.Φ.Μ. 997036289
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6972813277
E-mail: info@sediek.gr

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου Αθαν. ΣπυριδάκηςΑΡΧΙΚΗ

Κορυδαλλός, 03 Φεβρουαρίου 2018 Αρ. Πρωτοκόλλου: 03/2018

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.
& ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΤην 03/02/2018 οι πλειοψηφίσαντες των εκλογών που διεξήχθησαν την 28/01/2018 συγκεντρωθήκαμε στον Κορυδαλλό και εκλέξαμε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.

Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας αποφασίστηκε η κατωτέρω Σύνθεση, η οποία είναι ανανεωμένη κατά τα 5/7 σε σχέση με την προηγούμενη:
Πρόεδρος: Βασιλείου Αικατερίνη
Αντιπρόεδρος: Παπαδημητρίου Αλέξανδρος
Γενικός Γραμματέας: Σπυριδάκης Αθανάσιος
Ταμίας: Γιαννακλής Ιωάννης
Μέλος: Αργυριάδης Αθανάσιος (με απόφαση του Δ.Σ. του ανατέθηκαν καθήκοντα αναπλήρωσης του Αντιπροέδρου)
Μέλος: Μητροπούλου Παναγιώτα (με απόφαση του Δ.Σ. της ανατέθηκαν καθήκοντα αναπλήρωσης του Γενικού Γραμματέα)
Μέλος: Παπαλάμπρου Θεοδώρα (με απόφαση του Δ.Σ. της ανατέθηκαν καθήκοντα Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων)..


Επισημαίνουμε ότι το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου είναι το μοναδικό Συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης των Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. με κατατεθειμένο Καταστατικό σε Πρωτοδικείο (αρ. Απόφ. Μον. Πρωτοδικείου Πειραιά 5581/2011 όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με νεότερες αποφάσεις), με Α.Φ.Μ. 997036289 και με εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν σύμφωνα με το Καταστατικό του, παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου. Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι το μοναδικό Συνδικαλιστικό όργανο των Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου το μόνο Νόμιμο όργανο εκπροσώπησης τους.

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αικ. Βασιλείου Αθαν. Σπυριδάκης


ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ


Όπως είναι γνωστό, μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Εκπαιδευτές Δημοσίων Ι.Ε.Κ. η διαφοροποίηση των Συμβάσεων προς υπογραφή για το προηγούμενο εξάμηνο 2017Β, ειδικότερα ως προς τον υπολογισμό της αποζημίωσης των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών.
Το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα προσπάθησε να μάθει τι συμβαίνει για να παρέμβει ανάλογα. Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Διευθυντές των Ι.Ε.Κ. δήλωναν άγνοια επί του θέματος και ζήταγαν και αυτοί διευκρινήσεις από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Την Παρασκευή 09/02/2018 κλιμάκιο του Σωματείου μας συναντήθηκε με Αρμόδιους παράγοντες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, προκειμένου να λάβει διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα. Παρατίθενται οι θέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων όπως μας αναφέρθηκαν:
1. Για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, Εκπαιδευτής Ενηλίκων θεωρείται μόνο ο Πιστοποιημένος, η αμοιβή του οποίου καθορίζεται αναλόγως των προσόντων του από την ΚΥΑ 2/106902/0022/10-12-2013 (ΦΕΚ 3276/Β΄/23-12-2013), περί αμοιβής των Εκπαιδευτών Ενηλίκων και η οποία αναγράφεται στις Συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν.
2. Η αμοιβή των μη Πιστοποιημένων καθορίζεται από τις διατάξεις του Ν. 4354/15 (ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου), που σημαίνει ότι ο κάθε Συνάδελφος πρέπει πρώτα να ενταχθεί αναλόγως των προσόντων του και της Δημόσιας προϋπηρεσίας του σε συγκεκριμένο Μισθολογικό Κλιμάκιο και στη συνέχεια να προσδιορισθεί το ωρομίσθιο του. Για τον λόγο αυτό οι Συμβάσεις τους δεν αναφέρουν ποσό, παρά μόνο τις διατάξεις που την διέπουν. Η εν λόγω πολύπλοκη κατάταξη, μας ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί από την Κεντρική Υπηρεσία του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
3. Θέση των Υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι από την στιγμή, που οι εν λόγω Νομοθετικές ρυθμίσεις αναφέρονταν ρητώς στην Πρόσκληση, όλοι οι συμμετέχοντες όφειλαν να τις γνωρίζουν και επομένως δεν δικαιολογείται για αυτούς, η όποια αναταραχή.
Όπως προαναφέραμε όμως ούτε καν οι Διευθυντές των Ι.Ε.Κ. ήταν ενήμεροι για το θέμα!

Επειδή θεωρούμε ότι:

1) Για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να έχει γίνει εκτενής ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων (Διευθυντών και Εκπαιδευτών) από την αρχή του εξαμήνου.
2) Πολλοί Εκπαιδευτές εάν ήξεραν το ακριβές ωρομίσθιο που θα λάμβαναν, το οποίο μπορεί να είναι μειωμένο πάνω από 50% από αυτό που έπαιρναν, είναι πιθανόν να μην είχαν δεχθεί ανάθεση μαθημάτων.
3) Ειδικότερα, μη Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ελεύθεροι Επαγγελματίες, που κόβουν τιμολόγια για την αμοιβή τους, έχουν ήδη κόψει τιμολόγια και χρεωθεί Φ.Π.Α. σύμφωνα με το ωρομίσθιο που λάμβαναν τα προηγούμενα έτη, αφού κανείς δεν τους ενημέρωσε για το αντίθετο.
4) Ο υπολογισμός του ωρομισθίου για τους μη Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές από την Κεντρική Υπηρεσία του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των Εκπαιδευτών που εργάστηκαν το εξάμηνο 2017Β.
5) Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι Νομικά έκθετο αφού για μια άλλη μια χρονιά αντί οι Εκπαιδευτές να υπογράφουμε Σύμβαση με την έναρξη του εξαμήνου, μας έδωσαν να την υπογράψουμε, με νέους όρους αυτή τη φορά, στη λήξη του εξαμήνου.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων,
Την άμεση ψήφιση Νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα ισχύει έστω άπαξ για το εξάμηνο που έληξε ώστε να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές του εξαμήνου 2017Β,
Να γίνει εκτενής ενημέρωση από την αρχή αυτού του εξαμήνου για τον νέο υπολογισμό,
Να υπογράψουμε Συμβάσεις από την αρχή του εξαμήνου 2018Α και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για τον υπολογισμό του ωρομισθίου του καθενός εφόσον ισχύσει.

Το ανωτέρω αίτημα πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ. και θα αποφευχθούν ενέργειες όπως ομαδικές δικαστικές προσφυγές Εκπαιδευτών στο έκθετο Νομικά Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


Κορυδαλλός, 09 Ιανουαρίου 2018 Αρ. Πρωτοκόλλου: 01/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.


Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους Συναδέλφους εκφράζουν έντονα παράπονα για τους νέους Οδηγούς Σπουδών. Τα παράπονα αυτά αφορούν τόσο τη δομή και την ύλη των Προγραμμάτων αλλά και το Προσοντολόγιο που εμμέσως υιοθετήθηκε, αφού στο τέλος των Οδηγών Σπουδών αναφέρονται οι Ειδικότητες των Εκπαιδευτών που μπορούν να διδάξουν το κάθε μάθημα, σύμφωνα με τους συντάκτες του κάθε Οδηγού Σπουδών.
Αποφασίσαμε ως Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των παραπόνων και προτάσεων των Συναδέλφων στο email του Σωματείου μας (info@sediek.gr ) και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας την Αναμόρφωση των Οδηγών Σπουδών και την υιοθέτηση άμεσα Διορθωτικών Παρεμβάσεων.
Βεβαίως για άλλη μια χρονιά πλήθος παραπόνων σχετικά με την Κατάρτιση των Πινάκων Αξιολόγησης και τις Αναθέσεις Μαθημάτων συζητήθηκαν μεταξύ Συναδέλφων και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να συζητήσουμε και για αυτά.
Τέλος έχει ανοίξει και μια συζήτηση σχετικά με τα Διετή τμήματα Κατάρτισης τα οποία η Κυβέρνηση προωθεί να ιδρυθούν στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέμα στο οποίο το Σωματείο μας θα πρέπει να έχει άποψη και να παρέμβει.
Κατόπιν των ανωτέρω, η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. για την 28/01/2018 θα εμπλουτιστεί και θα εκδοθεί νέα Σχετική Ανακοίνωση.


Κορυδαλλός, 20 Δεκεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτοκόλλου: 23/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ.


Σύμφωνα με το Άρθρο 15 παρ. α του Καταστατικού μας, Έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορεί να συγκληθεί και «…ύστερα από έγγραφη Αίτηση των Μελών που Αντιπροσωπεύουν το 1/5 του Συνόλου των Μελών». Δεδομένου ότι η θητεία του Δ.Σ. έχει λήξει, χωρίς να έχει Εκλεγεί Νέο, οι κάτωθι Υπογεγραμμένοι (20 εκ των 100 ταμειακώς Ενήμερων Μελών του ως άνω Σωματείου), καλούμε τα Μέλη του, σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού.

Οι Ακόλουθοι:


Βασιλείου Αικατερίνη , Μπουλούτα Κωνσταντίνα
Γιαννακλής Ιωάννης , Ντάνος Σταμάτιος
Σπυριδάκης Αθανάσιος , Κάκνα Ελένη
Κάκα Νικολέττα , Δονούκη Γεωργία
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος , Νασιοπούλου Δέσποινα
Παπαδάκης Εμμανουήλ , Μαρίνος Γεώργιος
Αργυριάδης Αθανάσιος , Κόντης Γιώργος
Παπαλάμπρου Θεοδώρα , Καλοφωλιά Ελπίδα
Παπαδάκη Αντωνία , Κοτταρά Χαρά
Γεροχρήστος Κωνσταντίνος , Μήτσος Κωνσταντίνος


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣΣυνάδελφοι,


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού επί των οδών Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Καρυταίνης 4 (πλησίον της οδού Ταξιαρχών) θα πραγματοποιηθεί ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Σωματείου μας. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει Εκλογική Διαδικασία για την ανάδειξη των Νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής μέχρι την 20:00 μ.μ.

Η Γενική Συνέλευση θα έχει τα ακόλουθα θέματα:

1. Απολογισμός του Δ.Σ.
2. Έγκριση Πεπραγμένων Διοίκησης
3. Απολογισμός Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Διαμόρφωση Προγράμματος Δράσης Ερχόμενης Περιόδου.
5. Λοιπά Τρέχοντα Θέματα που μας Απασχολούν (π.χ. Νέοι Οδηγοί Σπουδών) και Ανακοινώσεις.
6. Προκήρυξη Εκλογών για την Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την Επόμενη Διετία.
7. Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
8. Κοπή Πίτας.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να θέσετε Υποψηφιότητα στα Όργανα του Σωματείου μας, παρακαλούμε πολύ, όπως αποστείλετε Ηλεκτρονικό μήνυμα στο email του Σωματείου μας ( info@sediek.gr ) μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, αναγράφοντας το Ονοματεπώνυμό σας και στο Όργανο στο οποίο επιθυμείτε να θέσετε Υποψηφιότητα (Δ.Σ. ή Ε.Ε.).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ θα γίνονται μέχρι την ώρα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα επικυρώσει τον κατάλογο Μελών του Σωματείου που θα έχουν και δικαίωμα ψήφου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για σοβαρή και Αγωνιστική Εκπροσώπηση τους με τη ενεργό Συμμετοχή τους στις Διαδικασίες του Σωματείου.

Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για την εφαρμογή των Δίκαιων Αιτημάτων μας.

Ένα ισχυρό Σωματείο είναι προς το Συμφέρον όλων μας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται Απαραίτητη.


_______________________________________________________

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΑΣ

Κορυδαλλός, 31 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 12/2017


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα που μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι το Σωματείο μας δεν κάνει τίποτα, είμαστε σε επικοινωνία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας και προσπαθούμε να πιέσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για τις πληρωμές μας.

Θα είμαστε ευτυχείς να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα στο Σωματείο μας ώστε οι αντιδράσεις μας και η πίεση μας να είχε και τη μορφή κινητοποιήσεων.

Οι νεότερες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι επιτέλους ελήφθη απόφαση και οι Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. θα εξαιρεθούμε από τις φορολογικές ρυθμίσεις και σύντομα θα έχουμε νέες πληρωμές για το προηγούμενο Εξάμηνο και Υπογραφή Συμβάσεων για αυτό που τελειώνει.

Οι υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναμένουν την Εγκύκλιο από το Υπουργείο Εργασίας από μέρα σε μέρα, η οποία θα καταγράφει την Απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και θα δίνει σχετικές οδηγίες.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε εγρήγορση και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Σωματείου που θα γίνουν εντός Ιουνίου γιατί όπως καταλαβαίνετε οι καταστάσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες και μόνο ένα ισχυρό Σωματείο μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πίεση.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


Κορυδαλλός, 29 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 6/2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. είμαστε πολύ κοντά στην εξόφληση των Δεδουλευμένων μας του προηγούμενου Εξαμήνου.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει φέτος ο Προϋπολογισμός του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είχε πρόβλεψη για υψηλότερα ποσά από το προηγούμενο έτος με αποτέλεσμα λογιστικά να υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή μας. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει συλλέξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αποπληρωμή μας και εκκρεμούσε η έγκριση του Ισολογισμού.
Στην τελευταία μας επικοινωνία ενημερωθήκαμε ότι ο Ισολογισμός εγκρίθηκε και αναμένεται η έγκριση και η μεταφορά του απαραίτητου κονδυλίου από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.).
Η εκτίμηση από το Υπουργείο είναι ότι είναι θέμα ημερών η εξόφληση μας και γίνεται προσπάθεια να πληρωθούμε πριν το Πάσχα. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Η πληρωμή αφορά την εξόφληση ολόκληρου του Εξαμήνου σε πρώτη φάση των Εκπαιδευτών με ασφάλιση Ι.Κ.Α.
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαμε με συναντήσεις στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και στο Υπουργείο αλλά και παρεμβάσεις του Νομικού μας Συμβούλου κ. Κουρή να πιέσουμε να εξοφληθούμε όσο το δυνατό συντομότερο. Εάν όντως πληρωθούμε τις επόμενες μέρες πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες μας απέδωσαν.
Ευχαριστούμε όμως και όσους από μόνοι τους έπαιρναν τηλέφωνα και πίεζαν με τη σειρά τους για την εξόφληση μας.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων μας και την προώθηση των αιτημάτων μας.
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

Κορυδαλλός, 01 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 5/2017


Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Σωματείου μας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Βασιλείου Αικατερίνη, επισκέφθηκε και έκανε συναντήσεις την Τετάρτη 22/02/2017 στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και την Παρασκευή 24/02/2017 στο Υπουργείο Παιδείας.
Τα θέματα που θέσαμε ήταν:
1. Αποπληρωμή Δεδουλευμένων σπουδαστικού εξαμήνου 2016Β.
2. Συνεργασία για την εφαρμογή του νέου συστήματος αναθέσεων Εκπαιδευτών που πρόκειται να ισχύσει από το επόμενο σπουδαστικό εξάμηνο 2017Β και συμμετοχή μας στην επιτροπή σύνταξης προσοντολογίου και παραμετροποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος.
3. Εξέταση καταγγελιών για παράνομες αναθέσεις για το σπουδαστικό εξάμηνο 2017Α.
4. Επαναλειτουργία ειδικοτήτων Υγείας.
5. Ορθή γεωγραφική κατανομή με αντίστοιχη ορθή χρήση πόρων ειδικοτήτων όπως Πληροφορικής και Οικονομικών τμημάτων (Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου, Logistics, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, κ.λ.π. ).

Στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. συναντήσαμε σε προγραμματισμένο ραντεβού την Αντιπρόεδρο κα Γκοντίνου Χρυσάνθη, η οποία για άλλη μια φορά συζήτησε μαζί μας σε κλίμα συνεργασίας και με διάθεση να βοηθήσει για επίλυση προβλημάτων. Σε ότι αφορά την αποπληρωμή Δεδουλευμένων μας, μας ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση του Προϋπολογισμού του Οργανισμού, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εγκριθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Οι καταγγελίες που αφορούν τις αναθέσεις πρέπει να γίνονται στο Υπουργείο γιατί αυτό είναι αρμόδιο για τον έλεγχο αναθέσεων και Διευθυντών. Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο για την παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος με το οποίο θα γίνονται οι αναθέσεις από το επόμενο έτος. Σε ότι αφορά την διαδικασία για την αποπληρωμή του 2016Β μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη υπήρχαν ακόμη περίπου 20 Ι.Ε.Κ. από όλη την Ελλάδα που έχουν εκκρεμότητες με παρουσιολόγια, φακέλους Εκπαιδευτών και υπογραφή Συμβάσεων.
Στο Υπουργείο Παιδείας συναντηθήκαμε με τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου. Σε μια συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα, μας ζήτησε να στείλουμε στο γραφείο του όποιες καταγγελίες θεωρούμε βάσιμες που πρέπει να επιληφθεί και υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα της επαναλειτουργίας των ειδικοτήτων Υγείας και της ορθής γεωγραφικής κατανομής τμημάτων Πληροφορικής, Οικονομικών τμημάτων κ.λ.π.
Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την αποπληρωμή του 2016Β αλλά είναι βέβαιος ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από πέρσι. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε νέα επαφή με Συνεργάτη του που παρακολουθεί τα Οικονομικά θέματα. Πρόκειται άμεσα να σταλούν και εγγράφως από το Σωματείο μας καταγγελίες για τις αναθέσεις καθώς και καταγεγραμμένα αιτήματα μας.
Στο Υπουργείο επίσης συναντηθήκαμε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης κ. Καπούλα καθώς και με Συνεργάτες του γραφείου του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη. Πληροφορηθήκαμε ότι γίνεται προσπάθεια σύνταξης νέων οδηγών κατάρτισης καθώς και προσοντολογίου, αναγκαία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναθέσεων. Την παραμετροποίηση όμως, μας είπαν ότι την επεξεργάζεται το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την συντομότερη αποπληρωμή των Δεδουλευμένων μας καθώς και την προώθηση αιτημάτων για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΕΚ.Ι.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΕΚ.Ι.Ε.Κ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει η προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., η ανακοίνωση του «Σωματείου Επιστημόνων Εκπαιδευτικών Ι.Ε.Κ.» με ημερομηνία 29/01/2017 και τίτλο «Θέματα Προσλήψεων», η οποία αναφέρεται στα δικαιώματα των ανέργων Εκπαιδευτών, και κυρίως πότε θεωρούνται άνεργοι και πόσες διδακτικές ώρες έχουν ως δικαίωμα για ανάθεση στο εξάμηνο 2017Α, ενημερώνουμε τα μέλη μας τα κάτωθι:
1. Στην ανωτέρω ανακοίνωση ορθώς αναγράφεται ότι όταν κάποιος Εκπαιδευτής έχει έστω και λίγες ώρες ανάθεσης παύει να θεωρείται άνεργος. Όμως λανθασμένα αναφέρεται ότι σε όσους Εκπαιδευτές ανατέθηκαν ώρες στο προηγούμενο εξάμηνο έχουν χάσει την ιδιότητα του ανέργου και επομένως δεν θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως άνεργοι στις αναθέσεις του εξαμήνου 2017. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι οι αναθέσεις των ωρών στους Εκπαιδευτές για το εξάμηνο 2017Α θα γίνουν σύμφωνα με τους πίνακες αξιολόγησης που καταρτίστηκαν με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Σεπτεμβρίου 2016, στη βάση των οποίων αξιολογήθηκε η κατάσταση που βρισκόταν την περίοδο που έκανε αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος για διδασκαλία. Επιπροσθέτως, στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λήξη της σύμβασης του εξαμήνου του 2016Β και της έναρξης νέας Σύμβασης για το εξάμηνο 2017Α, όσοι Εκπαιδευτές δεν έχουν άλλη απασχόληση ξαναβρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας και εγγράφονται εκ νέου στον Ο.Α.Ε.Δ. εφόσον δεν γνωρίζουν αν και σε ποιο Ι.Ε.Κ. θα διδάξουν. Επομένως, μέχρι να κληθούν να διδάξουν στο εξάμηνο 2017Α είναι και πάλι άνεργοι.
2. Στην ίδια ανακοίνωση εμπλέκεται λανθασμένα η ανεργία με το όριο ανάθεσης διδακτικών ωρών. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με την Πρόσκληση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ: «Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει την πλήρη απασχόληση στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, Ν.Π.Ι.Δ ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως». Επομένως οι μόνες περιπτώσεις που πρέπει να εφαρμόζεται το όριο των 10 ωρών είναι όταν κάποιος είναι πλήρως απασχολούμενος στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου αν σε κάποιο Εκπαιδευτή είχαν ανατεθεί είκοσι ώρες στο εξάμηνο 2016Β, λήξει η σύμβασή του και πριν του ανατεθούν ώρες για το εξάμηνο 2017Α επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του (πιθανώς ανεργία), θα υπάρχει η δυνατότητα να του ανατεθούν πάλι μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα.

Στην ανωτέρω ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει σχετικώς ενημερωθεί για το ζήτημα και δόθηκε έμφαση στη μη καταβολή των χρημάτων για παραπάνω από 10 ώρες σε κάποιον που δεν έχει την ιδιότητα του ανέργου». Είναι αυτονόητο ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα αντιληφθεί την λανθασμένη προσέγγιση του «Σωματείου Επιστημόνων Εκπαιδευτικών Ι.Ε.Κ.» και θα κινηθεί ως απάντηση στη νόμιμη βάση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στους πίνακες αξιολόγησης. Ο ρόλος και η θέση του Σωματείου μας δεν είναι να υποδεικνύει τις αυτονόητες σωστές απαντήσεις στους φορείς της εκπαίδευσης όπως το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στις πιθανές καταγγελίες που μπορεί να δέχεται από οποιονδήποτε, αλλά να βρίσκεται σε δημιουργικό διάλογο μαζί του για θέματα του κλάδου μας που χρειάζονται επίλυση. Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να μην αναστατώνονται από διάφορες ανακοινώσεις για πράγματα που δεν ισχύουν.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Κορυδαλλός, 03 Ιανουαρίου 2017


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17.00 μ.μ. στην αίθουσα «Κ» του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού (Διεύθυνση: Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Ταξιαρχών & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104990410) θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με τα κάτωθι θέματα:

1. Κοπή πίτας.
2. Ενημέρωση για τις ενέργειες που αφορούν την υπογραφή των συμβάσεων.
3. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
4. Εξέταση καταγγελιών.
5. Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών Δ. Ι.Ε.Κ. και εξελίξεις προσφυγής στο Σ.τ.Ε.
6. Εξετάσεις Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και νομικό πλαίσιο.
7. Διαμόρφωση προγράμματος δράσης ερχόμενης περιόδου.
8. Τροποποίηση Καταστατικού.
9. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων μας ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Created on 01/07/2017 05:23 PM by gramatia
Updated on 07/01/2018 12:54 PM by gramatia
 Printable VersionΤελευταία Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ e-mail info@sediek.gr fax. 2117706366 Αλληλογραφία Ταχ.Θυρίδα 91760 Τ.Κ 18102 Κορυδαλλός

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
& ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥspacer spacer spacer
Ανακοινώσεις 2013

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 15/12/2013
(2010β)
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 15/10/2013
(2010β)
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 15/8/2013
(2010Β)
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 12/7/2013
(2010Β)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ 17/6/2013
(2010Α)
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 14/6/2013
(2010Β)
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΕΚ 16/5/2013
(2010Β)
Ελευσίνα 15/4/2013
Πληρωμές ΙΕΚ 15/4/2013
(2010Β)
Πληρωμές ΙΕΚ 14/3/2013
Ελευσίνα 1/3/2013
Πληρωμές ΙΕΚ 28/02/2013
Πληρωμές ΙΕΚ 11/2/2013Ανακοινώσεις 2012
  Welcome! to sediek.gr

Tuesday, Dec 18 2018  
pixel