Ανακοινώσεις 2016Κορυδαλλός, 12 Δεκεμβρίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΣυνάδελφοι,

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 μ.μ. στην αίθουσα «Κ» του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού (Διεύθυνση: Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Ταξιαρχών & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104990410) θα πραγματοποιηθεί η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με τα κάτωθι θέματα:

1. Ενημέρωση για τις ενέργειες που αφορούν την υπογραφή των συμβάσεων.
2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
3. Καθυστέρηση έκδοσης οριστικών πινάκων.
4. Εξέταση καταγγελιών.
5. Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών Δ. Ι.Ε.Κ. και εξελίξεις προσφυγής στο Σ.τ.Ε.
6. Εξετάσεις Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και νομικό πλαίσιο.
7. Διαμόρφωση προγράμματος δράσης ερχόμενης περιόδου.
8. Τροποποίηση Καταστατικού.
9. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.


Επειδή μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων προέκυψε ότι μόνο μέσα από μια κοινή δράση μπορούμε να πετύχουμε την αναβάθμιση του έργου που επιτελούμε και την επίλυση των προβλημάτων μας ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 2016Α


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επειδή πλησιάζει η χρονική στιγμή για την οποία είχε δεσμευθεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ότι θα μας εξοφλούσε τα Δεδουλευμένα μας του Εξαμήνου 2016Α, και καταλαβαίνουμε την αγωνία που έχουμε όλοι για χρήματα που τα δουλέψαμε και τα έχουμε ανάγκη, σας ενημερώνουμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι οχλήσεις μας ήταν συνεχείς και παρακολουθούμε την πορεία των ενεργειών για την αποπληρωμή μας.
Πριν από περίπου δέκα μέρες εγκρίθηκε η σχετική πίστωση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και διαβιβάσθηκε στο Υπουργείο. Η διαβίβαση της στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι έτοιμη και βρίσκετε προς υπογραφή στο γραφείου του Υπουργού. Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο Υπουργός βρίσκετε σε ταξίδι στο εξωτερικό και αναμένουμε την επιστροφή του. Υπάρχει ήδη μια μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και πιθανότατα η εξόφληση θα γίνει τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να πιέζουμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη εξόφληση μας.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Κουρή Ευάγγελο που στην προσπάθεια μας αυτή έχει καταστεί σημαντικός αρωγός μας με τακτικές επικοινωνίες με την ηγεσία του Υπουργείου ώστε να συντομευθεί η εξόφληση μας.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κορυδαλλός, 24 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτοκόλλου: 16/2016


Ενημερώνουμε όλους τους Συναδέλφους μας, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας της 14/07/2016, συγκροτήθηκε Επιτροπή Εξέτασης Καταγγελιών μελών του Σωματείου μας.
Η Επιτροπή αυτή θα δέχεται καταγγελίες από Συναδέλφους για οποιοδήποτε θέμα αφορά την λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Οι καταγγελίες θα πρέπει να είναι επώνυμες και τεκμηριωμένες. Η επιτροπή θα εξετάζει τις καταγγελίες και θα εισηγείται στο Δ.Σ. του Σωματείου για περαιτέρω ενέργειες.
Εννοείται ότι σε περίπτωση που το Σωματείο αποφασίσει να παρέμβει για προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ή καταγγελίας στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ή στο Υπουργείο, τα προσωπικά στοιχεία του καταγγέλλοντος θα διαφυλαχθούν και θα δοθούν μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο.
Η επιτροπή αποτελείται από την Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Αικατερίνη Βασιλείου (vassilioukaterina@hotmail.com) και τα μέλη Παπαλάμπρου Θεοδώρα (dorapap@gmail.com) και Σπυριδάκη Αθανάσιο ( spyridakis70@yahoo.gr).
Τις καταγγελίες μπορείτε να τις στέλνετε ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση info@sediek.gr ή ταχυδρομικά στην Ταχ. Θυρίδα 91760 Τ.Κ 18102 Κορυδαλλός.


Προσφυγή στο ΣτΕ για την απόφαση πρόσληψης εκπαιδευτών δημοσίων ΙΕΚ


Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2016


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ),ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗΣ (ΔΣΕΚ), ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016β& ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017α.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣΤο Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. επιδιώκει τη διασφάλιση του καλύτερου επιπέδου σπουδών και την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Θεωρούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση του επιπέδου σπουδών είναι η επιλογή Εκπαιδευτών με υψηλά προσόντα.
Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε εγκαίρως προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας για τα κριτήρια επιλογής Εκπαιδευτών και ζητήσαμε να γίνει διαβούλευση επί των κριτηρίων. Παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθηση κ. Παπαγεωργίου, παραδέχθηκε το ορθόν των προτάσεων μας και δεσμεύτηκε ότι τουλάχιστον τις μισές από αυτές θα τις υιοθετήσει από τη φετινή χρονιά, τελικά όταν το κείμενο της Απόφασης με τα κριτήρια ήρθε στο φως της δημοσιότητας βρεθήκαμε προ εκπλήξεων με κριτήρια για τα οποία δεν είχε γίνει καμία αναφορά και στερούνται λογικής. Καταθέσαμε επίσης και συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί των δημοσιευμένων πλέον κριτηρίων αλλά ελάχιστες αλλαγές έγιναν με την ορθή επανάληψη της Υπουργικής Απόφασης και αυτές είναι αμφίβολο εάν επέφεραν βελτίωση.
Ειδικότερα για το θέμα της κατάταξης των Δημοσίων Υπαλλήλων και Συνταξιούχων στο τέλος των πινάκων αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως αναβαθμίζει το επίπεδο σπουδών. Η μόνη λογική εξήγηση στην οποία θα μπορούσαμε να καταλήξουμε, είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιθυμεί να βοηθήσει ευπαθείς ομάδες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.
Εάν το Υπουργείο ήθελε να βοηθήσει υποψηφίους με χαμηλά εισοδήματα θα έπρεπε να βάλει εισοδηματικά κριτήρια. Τα οποία βεβαίως καμία σχέση δεν έχουν με το επίπεδο του Εκπαιδευτή και το επίπεδο σπουδών αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, μία πριμοδότηση με μόρια όσων έχουν χαμηλό εισόδημα δεν θα έβρισκε ιδιαίτερες αντιδράσεις από τους Εκπαιδευτές.
Εάν το Υπουργείο ήθελε να βοηθήσει τους Ανέργους, επίσης θα μπορούσε να αυξήσει τη μοριοδότηση τους. Αντιθέτως η μοριοδότηση τους με τα φετινά κριτήρια, μειώνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος!
Εκ των ανωτέρω αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιό λόγο το Υπουργείο στοχοποιεί (χωρίς εισοδηματικά κριτήρια), καταπατώντας κάθε έννοια ισότητας και ίσων ευκαιριών, τους Δημοσίους Υπαλλήλους και Συνταξιούχους. Αποκλείει με αυτό τον τρόπο από την κατάρτιση, Εκπαιδευτές με υψηλά προσόντα, με πλούσια εμπειρία και ανθρώπους που μόλις πέρσι τους έβαλε να αφιερώσουν χρόνο και χρήματα για να λάβουν την πιστοποίηση Εκπαιδευτή Ενηλίκων.
Στα πλαίσια αυτά συμφωνούμε επί της αρχής, με την κίνηση που δημιουργήθηκε από Εκπαιδευτές Δημοσίους Υπαλλήλους για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατάθεση Αίτησης Αναστολής εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης των κριτηρίων και καλούμε όσα μέλη μας Δημοσίους Υπαλλήλους και Συνταξιούχους επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε αυτή.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να μας το γνωστοποιήσουν ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος ανά άτομο στα δικαστικά έξοδα.
Ως Σωματείο θα είμαστε δίπλα τους και θα τους ενισχύσουμε στο δίκαιο αγώνα τους.

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αικ. Βασιλείου Εμμ. Παπαδάκης

Ανακοίνωση – Ενημέρωση


Στις 29.08.2016 ο Γενικός Γραμματέας Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς εξέδωσε την αριθμ. Κ1/122418 απόφαση (Ανακοινοποίηση στο ορθό της από 25.07.2016 ταυτάριθμης απόφασης), αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Σ.Ε.Κ.) του v.4186/2013 (A΄193). Η εν λόγω απόφαση, ανέτρεψε με μία διάταξή της για πρώτη φορά στην 20ετή και πλέον λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., τα κριτήρια μοριοδότησης της πρόσληψης Εκπαιδευτών.
Ειδικότερα στην παράγραφο 7 αναφέρονται τα εξής:
«Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων. »
Έτσι, για πρώτη φορά μία κατηγορία Εκπαιδευτών, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι Συνταξιούχοι, κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων. Η εν λόγω διάταξη, θεωρούμε ότι περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη συγκεκριμένη αγορά εργασίας χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνονται υπόψη τυπικά προσόντα, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία κ.α.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν ώστε να συνεννοηθούμε με τους αρμόδιους του Υπουργείου για να αρθεί η εν λόγω αδικία, και παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε, καμιά λύση δεν βρέθηκε. Για τους παραπάνω λόγους προχωράμε σε ένδικα μέσα ώστε να περισώσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη λύση –όπως μας συμβούλευσαν δικηγόροι- είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου θα αποτελέσει και δεδικασμένο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε θετική έκβασή της και στο μέλλον, δεν θα μπορέσει το Υπουργείο να θέσει παρόμοιο κριτήριο επιλογής.
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να κάνουμε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΌΧΙ ΑΤΟΜΙΚΑ για λόγους κόστους, σαν ομάδα ανεξάρτητων ατόμων με κοινά συμφέροντα. Επειδή ο χρόνος πιέζει και υπάρχει η δυνατότητα για αναστολή ακόμα και ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ θα πρέπει όσοι ενδιαφερόμαστε να κινηθούμε ΑΜΕΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι:
1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση για πρόσληψη στα Ι.Ε.Κ.
2. Αντίγραφο της Ηλεκτρονικής Αίτησης θα πρέπει να σταλεί στο e-mail: kinisidimosion@gmail.com. Τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου που αναγράφονται στην αίτηση θα χρησιμοποιηθούν για την αίτηση Ανακοπής και Αναστολής που πρέπει να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα. Είναι το πρώτο και άμεσο στάδιο μέχρι να φτάσουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
3. Θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 60€ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5106052804222
IBAN: GR2901721060005106052804222

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
634/602713-05
IBAN: GR5301106340000063460271305

Με την αιτιολόγηση: Το ονοματεπώνυμό σας και «Για την προσφυγή στο ΣΤΕ».
Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους λογαριασμούς του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. που χρησιμοποιούμε μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία επειδή πρόκειται για λογαριασμούς Σωματείου
(σχετικό link: http://www.sediek.gr/site/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=2&MMN_position=12:12 ) κι επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει καμιά προσωπική εμπλοκή κι επειδή λόγω capital controls είναι αδύνατον να ανοιχτεί οποιοσδήποτε άλλος λογαριασμός.
Το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. στηρίζει την προσπάθεια στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη του ATOMIKA και όχι ως Σωματείο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αγωγή.
Οι προσφυγές στο ΣΤΕ είναι ιδιαίτερα δαπανηρές. Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε τουλάχιστον 50 άτομα για να μαζέψουμε το ποσόν που ζητούν εξειδικευμένοι Δικηγόροι - Διοικητολόγοι. Καταλαβαίνετε ότι είναι κρίσιμο και σημαντικό να ενημερώσουμε όσο περισσότερα άτομα μπορούμε και να τα εντάξουμε στη διαδικασία. Σε περίπτωση που ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών υπερκαλυφθεί, θα επιστραφούν τα χρήματα που αναλογούν στους συμμετέχοντες.
Από τη στιγμή που θα συμμετάσχετε στην προσφυγή θα σας κοινοποιηθούν τα στοιχεία του Δικηγόρου και θα ενημερώνεστε τακτικά μέσω αυτού για την πορεία της υπόθεσης και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Συνάδελφοι, η κατάσταση είναι κρίσιμη και κανένα Δικαστικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί όπως άλλωστε μας τόνισαν και οι Δικηγόροι. Όμως νοιώθουμε την υποχρέωση να παλέψουμε γι’ αυτά που πιστεύουμε και θα το κάνουμε.
Καταληκτική ημερομηνία: Τρίτη 13/09/2016

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Κορυδαλλός, 25 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτοκόλλου: 12/2016

ΠΡΟΣ:
τον Υπουργό Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων
κο. Φίλη Νικόλαο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων
κα. Αναγνωστοπούλου Σία

2. Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς
κ. Παπαγεωργίου Παυσανία
3. Γενική Γραμματεια Δια Βίου Μάθησης
Διευθυντή Διοικητικού - Οικονομικού
κ. Καπούλα Παναγιώτη
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την απόφαση που εξέδωσε με τίτλο «Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Σ.Ε.Κ.)» (ΑΔΑ: 6ΝΖΙ4653ΠΣ-1Τ1) και τις αλλαγές που επιφέρει για άλλη μια χρονιά, περιπλέκει και προβληματίζει για τα κίνητρα του, δημιουργεί κατηγοριοποιήσεις που κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί νέες ανισότητες που καταλήγουν στην υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών των Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.Συγκεκριμένα στην φετινή Υ.Α. υιοθετούνται 4 ή 5 διαφορετικές κατηγορίες - πίνακες εκπαιδευτών. Χωρίζει τους εκπαιδευτές σε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μόνιμους (ή μη μόνιμους αλλά με πλήρες ωράριο) δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους μη εκπαιδευτικούς, σε πιστοποιημένους και μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων που δεν ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες και τέλος μάλλον διαχωρίζει και την δεύτερη κατηγορία σε πιστοποιημένους και μη πιστοποιημένους.

1) Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί, εφόσον ισχύει το άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 4327/2015 μπορούν να διατεθούν στα Δ.Ι.Ε.Κ. για συμπλήρωση του ωραρίου τους και θα προηγούνται όλων των άλλων εκπαιδευτών. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που είναι στην συντριπτική πλειοψηφία μη πιστοποιημένοι και διορίστηκαν για να διδάσκουν στην τυπική εκπαίδευση (και όχι κατάρτιση), ανήλικους μαθητές και όχι ενήλικους σπουδαστές.
2) Ακολουθούν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι. Η πολιτική ηγεσία, παρά το γεγονός ότι αποδέχεται ότι δεν έχουν δοθεί αρκετές ευκαιρίες για να πιστοποιηθεί κάποιος (έχουν δοθεί εξετάσεις μόνο δύο φορές) και παρατείνει την εφαρμογή του νόμου για διδασκαλία αποκλειστικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, άλλα λέει και άλλα πράττει.
Εάν θεωρεί την πιστοποίηση ως το απόλυτο προσόν για να προηγείται κάποιος εκπαιδευτής, γιατί προηγούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί άσχετα εάν είναι πιστοποιημένοι ή όχι;
Με ποιο σκεπτικό προηγείται ένας μη πιστοποιημένος δημόσιος υπάλληλος εκπαιδευτικός από έναν δημόσιο υπάλληλο ή συνταξιούχο που είναι πιστοποιημένος αλλά δεν είναι εκπαιδευτικός;
Επίσης παρά το γεγονός ότι επισημάναμε εγγράφως και εγκαίρως τις ανισότητες που δημιουργούνται και υποβαθμίζουν το επίπεδο σπουδών με την ισχύ των ξεχωριστών πινάκων, δεν κάνατε τίποτε για την απάλειψη των ανισοτήτων αυτών. (Για παράδειγμα ένας πιστοποιημένος με 20 μόρια προηγείται από κάποιον μη πιστοποιημένο με 60 μόρια. Τόσο μεγάλες διαφορές μορίων, είναι ή όχι ανισότητες υποβάθμισης;)
3) Σε άλλο πίνακα ακολουθούν οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι.
4) Τέλος, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων. Μένει αδιευκρίνιστο εάν κατατάσσονται στο τέλος κάθε πίνακα πιστοποιημένων ή μη πιστοποιημένων, ή στο τέλος όλων των πινάκων. Επίσης είναι ακατανόητη η εξαίρεση των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών από το είδος αυτής της κατάταξης. Στα μέρη αυτά έχουν κάτι το ιδιαίτερο οι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι και θα προηγούνται;;

Εάν με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς δημοσίους υπαλλήλους που προηγούνται ανεξαρτήτως προσόντων έγινε μια φορά αντισυνταγματικός διαχωρισμός των πολιτών, με το διαχωρισμό των δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ τους γίνεται δεύτερος αντισυνταγματικός διαχωρισμός!

Σε κανέναν από αυτούς τους διαχωρισμούς δεν είναι κριτήριο η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών στα ΙΕΚ!
Απόδειξη της υποβάθμισης αποτελεί και το γεγονός ότι, για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή, μειώθηκαν τα μόρια των προσόντων της εκπαίδευσης και της διδακτικής προϋπηρεσίας!Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προχώρησε στις αλλαγές αυτές χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση και χωρίς να λάβει υπόψη τις προτάσεις που είχε καταθέσει το Σωματείο μας και θα έλυναν πολλά από τα προβλήματα και ανισότητες που είχαμε επισημάνει.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση και διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης.

Όσα σας επισημαίνουμε θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα συζητηθούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές αντίδρασης. Άλλωστε το Υπουργείο έχει φροντίσει να μας κρατήσει στην Αθήνα, αφού μας οφείλει δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο 2016.


«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6945351608
Fax: 2117706366 - E-mail : info@sediek.gr


Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου Εμμ. Παπαδάκης

ΠΡΟΣ Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρο Κουτσιουμπέλη


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Κορυδαλλός, 10 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτοκόλλου: 13/2016

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ
κ. Σταύρο Κουτσιουμπέλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργό Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων
κο. Φίλη Νικόλαο
2. Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου Παυσανία
3. Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)
κ. Μπλίκα ΘεόδωροΑξιότιμε κε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μας και μετά από διαμαρτυρίες των μελών του Σωματείου μας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι:
Τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου. Η διαχείριση και λειτουργία των ανωτέρω φορέων έχει ανατεθεί από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Την 25.07.2016 ο Γενικός Γραμματέας Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς εξέδωσε την αριθμ. Κ1/122418 απόφαση, αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Σ.Ε.Κ.) του v.4186/2013 (A΄193). Η εν λόγω απόφαση, η οποία εξεδόθη εντελώς αιφνιδιαστικά, εν μέσω αλλαγών στην ηγεσία του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (λίγες ημέρες νωρίτερα) και εν αναμονή της απόφασης διορισμού νέων Διευθυντών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας, ανέτρεψε με μία διάταξή της για πρώτη φορά στην 20ετή και πλέον λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., τα κριτήρια μοριοδότησης της πρόσληψης εκπαιδευτών. Ειδικότερα στην παράγραφο 7 της προαναφερθείσης απόφασης αναφέρονται τα εξής:
“ Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων. Εξαιρούνται: α) όσοι λόγω της φύσης της προκηρυσσόμενης ειδικότητας διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις ειδικής τεχνογνωσίας και εμπειρία για τη διδασκαλία της ειδικότητας β) οι νησιωτικές ή ακριτικές περιοχές όπου είναι δυνατόν να υπάρξουν κενά στις προκυρησσόμενες ειδικότητες. Η σχετική απόφαση ανάθεσης η οποία πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη λαμβάνεται από τον διευθυντή του Δ.ΙΕΚ.”
Έτσι, για πρώτη φορά μία κατηγορία εκπαιδευτών, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι (περιλαμβάνονται κυρίως εκπαιδεύτριες με πρόωρη σύνταξη λόγω ανηλικότητας τέκνων), κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων με πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και με μη πιστοποίηση.
Η διάταξη αυτή της απόφασης είναι διπλά αντισυνταγματική. Αφενός γιατί θέτοντας την κατηγορία αυτή των εκπαιδευτών στο τέλος των αξιολογικών πινάκων, περιορίζεται το συνταγματικό δικαίωμά της στη συγκεκριμένη αγορά εργασίας δηλ. της δια βίου εκπαίδευσης, όταν μάλιστα ο ίδιος ο νόμος της το επιτρέπει και αφετέρου τη διαχωρίζει σε αυτούς των αστικών περιοχών και των νησιωτικών ή ακριτικών περιοχών. Η κατηγορία αυτών των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει εκπαιδευτές με αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία κ.α), που πιστοποιήθηκε στην Εκπαίδευση ενηλίκων με κόπο και χρήμα, που έτσι και αλλιώς μπορεί να διδάξει μόνο με περιορισμένο αριθμό ωρών (μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα), τίθεται για πρώτη φορά στο τέλος των πινάκων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυπικά προσόντα, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία κ.α..
Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση γι’ αυτήν την κατηγορία των εκπαιδευτών μας, αλλά ζητάμε τα κριτήρια για όλους τους εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να είναι μοριοδοτούμενα (πτυχία, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, επιμόρφωση, ανεργία, κ.α), προκειμένου τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. να στελεχωθούν με εκπαιδευτές υψηλών προσόντων, εφόσον παρέχεται επαγγελματική κατάρτιση και όχι να τίθενται κάποιοι εκπαιδευτές μας σε δυσμενή θέση έναντι άλλων με άδικες και αντισυνταγματικές διατάξεις μόνο και μόνο επειδή έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή του συνταξιούχου.
Αντιθέτως ειδική μεταχείριση επεφύλαξε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους οποίους έστειλε να διδάξουν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για να συμπληρώσουν το ωράριο τους, με μοναδικό προφανές αιτιολογικό την εξοικονόμηση χρημάτων. Οι συγκεκριμένοι έχουν προσληφθεί για να διδάσκουν στην τυπική εκπαίδευση σε ανήλικους μαθητές και δεν έχουν καμία σχέση με την κατάρτιση ενηλίκων! Η πρόταξη τους στους πίνακες έναντι όλων, έγινε χωρίς κανένα αξιολογικό κριτήριο! Γιατί με τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς δεν εφαρμόζεται η διασφάλιση ποιότητας που εφαρμόζεται σε όλους τους υπόλοιπους; Γιατί διαχωρίζει ακόμα και τους δημοσίους υπαλλήλους μεταξύ τους και βάζει άλλους στην αρχή και άλλους στο τέλος των πινάκων;
Άλλωστε είναι χρηστή διοίκηση αυτή που απαιτεί από τη μια την πιστοποίηση του εκπαιδευτή ενηλίκων για την πρόταξη στους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. και από την άλλη να θέτει στο τέλος του αξιολογικού πίνακα τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που έχασαν χρόνο και χρήμα, προκειμένου να την αποκτήσουν μετά από συμμετοχή σε εξετάσεις;
Παρακαλούμε, με την ιδιότητά σας, ως Προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για τις ενέργειές σας, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτών μας με την ιδιότητα του Δημοσίου υπαλλήλου.

ΥΓ: Συνημμένα σας στέλνουμε και τις παρατηρήσεις επί της απόφασης του Γενικού Γραμματέα τις οποίες του έχουμε καταθέσει, ώστε να έχετε συνολικότερη εικόνα του προβλήματος.


«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6945351608
Fax: 2117706366 - E-mail : info@sediek.gr


Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου Εμμ. Παπαδάκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.
Κορυδαλλός, 09 Αυγούστου 2016


Στις 8/8/2016, ημέρα έναρξης για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας του εξαμήνου 2015Β, εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) μαζί με τον Νομικό μας Σύμβουλο επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας και συναντηθήκαμε με την κ. Λιακάτου συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Παπαγεωργίου.
Σε ότι αφορά την επόμενη πληρωμή των Εκπαιδευτών Ι.Ε.Κ., η πρόθεση του Υπουργείου είναι να γίνει αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας για ολόκληρο το εξάμηνο 2016Α μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Εδώ να επισημάνουμε ότι για την πληρωμή αυτή πιέζει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού η επιδίωξη είναι η αποπληρωμή μας να μην καταστεί ληξιπρόθεσμη, το οποίο θα συμβεί 3 μήνες μετά την λήξη του εξαμήνου δηλαδή 30/9/2016.
Επίσης ενημερώσαμε την κ. Λιακάτου και για τις αντιδράσεις των μελών του Σωματείου μας και πλήθους Εκπαιδευτών για τις αλλαγές που έγιναν στα κριτήρια επιλογής Εκπαιδευτών και συζητήσαμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του Σωματείου, τις οποίες έγκαιρα είχαμε καταθέσει στο Υπουργείο. Ο Γενικός Γραμματέας, σε τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε ότι όντως υπάρχουν αντιδράσεις και θα επανεξετάσει τα κριτήρια.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τον αγώνα του ώστε να πληρωνόμαστε άμεσα, να διασφαλίσουμε δίκαια και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής Εκπαιδευτών και γενικότερα να διασφαλίσουμε την ποιότητα λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6945351608
Fax: 2117706366 - E-mail : info@sediek.gr


Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου Εμμ. Παπαδάκης
ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΙΕΚ με ΤΠΥ


Συνάδελφοι,
• Όπως γνωρίζετε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με την από 3/8/2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του αναφέρει ότι ειδικά για την κατηγορία των εκπαιδευτών που αμείβονται με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ότι: «Σχετικά με τη μισθοδοσία των εκπαιδευτών με Τ.Π.Υ., για την ίδια περίοδο, διευκρινίζεται ότι, οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν εντός του μηνός Αυγούστου, καθώς είναι σε εξέλιξη η παραλαβή φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων σε ισχύ.
Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για ποσά άνω των 1.500€ μεικτά, και ασφαλιστική ενημερότητα για ποσά άνω των 3.000€ μεικτά.»
«Παρακαλούνται οι Εκπαιδευτές με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών να αποστείλουν άμεσα, όπου απαιτείται, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς και τραπεζικό λογαριασμό, με τους κάτωθι τρόπους: τηλεομοιοτυπία (fax): 213 1314610 ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail): οediek@inedivim.gr»

• Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στην παραπάνω Ανακοίνωση. παρακαλούνται οι συνάδελφοι που υπάγονται στην ανωτέρω κατηγορία να φροντίσουν και να αποστείλουν άμεσα:
o Φορολογική & Ασφαλιστική Ενημερότητα (εφόσον απαιτείται)
o καθώς και αντίγραφο της 1ης σελίδας του Τραπεζικού λογαριασμού τους στον οποίο θα πρέπει να διακρίνονται ευκρινώς τόσο το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ όσο και το ΙΒΑΝ με του τρόπους που υποδεικνύει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δηλαδή με FAX ή με e-mail ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις τουλάχιστον από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όσοι εκ των συναδέλφων για το χρονικό διάστημα 1/1/2016 έως και 16/3/2016 αθροιστικά το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ (μεικτά όπως αναφέρει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ υπερβαίνει από όλα τα ΔΙΕΚ που συνεργάστηκαν το ποσό των 1.500€ απαιτείται να αποστείλουν Φορολογική Ενημερότητα σε ισχύ. Στην περίπτωση που το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ υπερβαίνει και το ποσό των 3.000€ τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και Ασφαλιστική Ενημερότητα σε ισχύ.


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, 11143 ΑΘΗΝΑ
www.inedivim.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 4 Αυγούστου 2016


Πληρωμή Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ & ΣΕΚ


Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, για την διαδικασία
ολοκλήρωσης των πληρωμών Εκπαιδευτών που κάλυψαν τις ανάγκες των Δημόσιων Ινστιτούτων
Επαγγελματικής Κατάρτισης & Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης κατά την
περίοδο 01/01/2016 έως και 16/03/2016.


Πιο συγκεκριμένα:

 Σχετικά με τη μισθοδοσία των εκπαιδευτών που υπάγονται στο ασφαλιστικό
πλαίσιο ΙΚΑ και ΑΕΔ, για το διάστημα από 1/1/2016 έως και 16/3/2016 (λήξη εξαμήνου
2015Β), διευκρινίζεται ότι, οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και θα
εμφανιστούν την ίδια μέρα στους δικαιούχους λογαριασμών της Εθνικής Τράπεζας,
ενώ στους δικαιούχους λογαριασμών άλλων τραπεζών θα εμφανιστούν τις αμέσως
επόμενες ημέρες.
 Σχετικά με τη μισθοδοσία των εκπαιδευτών με Τ.Π.Υ., για την ίδια περίοδο, διευκρινίζεται
ότι, οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν εντός του μηνός Αυγούστου, καθώς είναι σε εξέλιξη η
παραλαβή φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων σε ισχύ.
Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για ποσά άνω των 1.500€
μικτά, και ασφαλιστική ενημερότητα για ποσά άνω των 3.000€ μικτά.

Παρακαλούνται οι Εκπαιδευτές με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών να αποστείλουν άμεσα, όπου
απαιτείται, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς και τραπεζικό λογαριασμό, με τους
κάτωθι τρόπους: τηλεομοιοτυπία (fax): 213 1314610 ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email):
οediek@inedivim.grΕκ του Διοικητικού ΣυμβουλίουΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) ανακοινώνει ότι στην σημερινή μας επικοινωνία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ενημερωθήκαμε ότι έλαβε πίστωση και εντός των επομένων ημερών θα προβεί σε πληρωμές Εκπαιδευτών Ι.Ε.Κ.
Όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ανακοίνωση μας στις 20/07, είχαμε λάβει την υπόσχεση από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Παπαγεωργίου ότι εντός των επομένων δεκαπέντε ημερών θα γίνει η εξόφληση των Εκπαιδευτών για το 2015Β. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε έντονα η φήμη ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έλαβε πίστωση αλλά διέθεσε τα χρήματα σε άλλες υποχρεώσεις του που είχαν σχέση με τις φοιτητικές εστίες. Επιβεβαιώσαμε τη φήμη αυτή αλλά λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει και �

Κορυδαλλός, 20 Ιουλίου 2016 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Κορυδαλλός, 20 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτοκόλλου: 10/2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την 20η Ιουλίου και ώρα 16.30 μ.μ. η Διοίκηση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. πραγματοποίησε συνάντηση με την Νομική Υπηρεσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου Παυσανία παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Σωματείου μας κ. Κουρή Ευάγγελου με θέμα την αποπληρωμή των Δεδουλευμένων μας.
Εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά και αγωνία μας αναφορικά με την πολύμηνη και μη δικαιολογημένη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων μας, τόσο του χειμερινού εξαμήνου 2015Β διάστημα Ιανουαρίου 2016 – Μαρτίου 2016 όσο και για το εαρινό εξάμηνο 2016Α και καλέσαμε τους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου να τοποθετηθούν επί της εξόφλησης των δεδουλευμένων μας δίνοντας λύση.
Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και από την πλευρά του Υπουργείου που γνωρίζουν το πρόβλημα εκφράσθηκε κατανόηση των προβλημάτων. Στη βάση αυτή το Σωματείο μας κατάφερε να αποσπάσει την κατηγορηματική υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα ότι η εξόφληση του εξαμήνου 2015Β θα πραγματοποιηθεί εντός 15ημέρου καθότι έχουν εξοικονομηθεί τα απαραίτητα χρήματα. Περί των δεδουλευμένων του εαρινό εξάμηνο 2016Α ουδεμία δέσμευση εδόθη βάσει των σημερινών δεδομένων, ευελπιστώντας ότι τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν χρονικά εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου το χειμερινό εξάμηνο 2016Β να μην ξεκινήσει με τα ίδια προβλήματα του ανεπαρκούς προϋπολογισμού.
Επισημάνθηκε επίσης και το γεγονός ότι η μισθοδοσία από τα Δ.Ι.Ε.Κ. αποτελεί για πολλούς εκ των εκπαιδευτών την μοναδική πηγή εισοδήματος. Ενημερώσαμε δε για το παράδοξο του θέματος ότι ενώ έχουν φορολογηθεί προκαταβολικά τα εισοδήματα που αναφέρονται στη χρήση 2015 η καταβολή της μισθοδοσίας (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου) έγινε περί τα μέσα του 2016. Συγκεκριμένα για τους μεν συναδέλφους που αμείβονται με Τίτλο Κτήσης πρώην ΑΕΔ η εξόφληση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έγινε ένα μήνα περίπου μετά την έκτακτη επιχορήγηση της 28ης Απριλίου 2016, για δε τους συναδέλφους με ΤΠΥ περί τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή 2 μήνες αργότερα. Αυτή η καθυστέρηση κατά την άποψη μας δεν δικαιολογείτο διότι οι υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενώ έπρεπε κατά την περίοδο που δεν τους είχαν μεταφερθεί οι ανάλογες πιστώσεις να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, ώστε μόλις ήταν διαθέσιμη η ανάλογη πίστωση να προέβαιναν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων μας.
.
Επίσης ένα άλλο θέμα που ετέθη προς συζήτηση ήταν και η έγκαιρη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Απασχόλησης Ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. του χειμερινού εξαμήνου 2016Β & εαρινού εξαμήνου 2017Α. καθώς και μερικά σημεία που θεωρούμε ότι δεν είναι ορθά και πρέπει να αλλάξουν. Μας διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και μας ζητήθηκε να αποστείλουμε τις απόψεις μας επί των κριτηρίων μοριοδότησης κ.λ.π θεμάτων που μας απασχολούν.

Το Σωματείο μας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να βοηθήσει στην επίσπευση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά και θα ενημερώσει εγκαίρως όταν προκύψουν νέα δεδομένα με νεότερη ανακοίνωση.


«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»
Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6945351608
Fax: 2117706366 - E-mail : info@sediek.gr


Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου Εμμ. Παπαδάκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 19-07-16 Αποδοχή παραίτησης του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ορισμός νέου ΔΣ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΙΕΚ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 !!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ενημέρωση σχετικά με την πληρωμή οικονομικών εκκρεμοτήτων
Δ.Ι.Ε.Κ./Σ.Ε.Κ.


Αγαπητοί Συνάδελφοι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σωματείου Εκπαιδευτών
Δημοσίων Ι.Ε.Κ. ξεκίνησε η αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας του εξαμήνου 2015Α.

Ελπίζουμε σύντομα και στην εξόφληση αυτού!!!


δείτε εδώ την ανακοίνωσηΠροσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων ωρομισθίων εκπαιδευτών για ΔΙΕΚ/ ΔΣΕΚ.
Πρόσκληση με Αρ. Πρωτ: 3557/159/20-10-2015

Προσλήψεις ωρομισθίων στα δημόσια ΙΕΚ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για
την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής
Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Ειδικής Αγωγής και (ΔΣΕΚ), χειμερινού εξαμήνου 2015β &
εαρινού εξαμήνου 2016αΤο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο πλαίσιο υλοποίησης του
Υποέργου των Δημοσίων ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των
ΔΙΕΚ/ΔΣΕΚ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση
ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ),
Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημοσίων
Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) για τα εξάμηνα 2015β και 2016α.
Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων : 21.10.2015 (ώρα 16:00) – 04.11.2015
(ώρα 16:00). Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων
:http://applications.inedivim.gr (επιλέγετε τον σύνδεσμο «Αιτήσεις εκπαιδευτών
ΙΕΚ/ΣΕΚ») Προθεσμία κατάθεσης φακέλου δικαιολογητικών* : 04.11.2015 – 06.11.2015
(κατά τις ώρες που θα ορίζονται με ανακοίνωση από τα κατά τόπους ΔΙΕΚ- ΔΣΕΚ) *Τα
δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα, σύμφωνα με το Ν.4250/2014.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2131314540,
2131314541, 2131314543. (10.00 – 15.00 εργάσιμες ημέρες).

Yποβολή της
ηλεκτρονικής αίτησης για τις θέσεις Εκπαιδευτών
Δημοσίων Ι.Ε.Κ/Σ.Ε.Κ που προκηρύσσονται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015Β»


ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
Ι.Ε.Κ.Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους Εκπαιδευτές/τριες των Δ.Ι.Ε.Κ, ότι:
Το Σωματείο μας παρακολουθεί εξ’ αρχής από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με την
εξόφληση των Δεδουλευμένων τόσο των Εκπαιδευτών που αμείβονται με Τιμολόγιο
Παροχής Υπηρεσιών (Τ.Π.Υ) στους οποίους οφείλονται Δεδουλευμένα του 2014Β, όσο
και των Δεδουλευμένων των Εκπαιδευτών όλων των κατηγοριών (αμειβόμενοι με Τ.Λ.Υ,
με Ι.Κ.Α & Τ.Π.Υ) του Εαρινού Εξαμήνου 2015Α.
Προβήκαμε σε σειρά επαφών & οχλήσεων επανειλημμένα με τους Αρμόδιους
Υπηρεσιακούς παράγοντες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, ενώ υποβάλλαμε σχετικό Εξώδικο προς
την Διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ κοινοποιούμενο στον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά.
Τέλος, ενημερώσαμε ακόμη και πολιτικούς φορείς, όπου μέσω του Καθηγητή κυρίου
Φορτσάκη και δέκα ακόμη Βουλευτών κατετέθη σχετική επερώτηση στη Βουλή.
Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν προκειμένου να πιέσουμε ώστε να εξοφληθούν τα
Δεδουλευμένα όλων των Εκπαιδευτών.
Βάσει των τελευταίων πληροφοριών μας, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πληρωμή
των Εκπαιδευτών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2014Β που έχουν
εκδώσει Τ.Π.Υ. καθώς και των Εκπαιδευτών του Εαρινού εξαμήνου 2015Α μόνο για
τους μήνες Φεβρουάριο Μάρτιο και Απρίλιο.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά και θα σας ενημερώσει
εγκαίρως όταν προκύψουν νέα Δεδομένα με Νεότερη Ανακοίνωση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Ι.Ε.Κ.
- Εξεταστική Περίοδος 2015A (επικαιροποίηση στις 23/06/2015)Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους Εκπαιδευτές/τριες των Δ.Ι.Ε.Κ, ότι όπως
πληροφορηθήκαμε μετά από επανειλημμένες οχλήσεις και σχετικές παρεμβάσεις του
Σωματείου μας, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί σχετική τροπολογία ώστε να
ανασταλεί για ένα ακόμη έτος δηλαδή για την 1/9/2016 αντί της 1/9/2015 που
ισχύει ακόμη, η εφαρμογή της Υ.Α του άρθρου 8 §4 της 20ης Οκτωβρίου 2013, καθώς
και των σχετικών άρθρων του ν.4115/2013 & ν.4186/2013 που καθιστά Υποχρεωτική
την Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Επάρκεια από τον Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ και αποτελεί
προϋπόθεση προκειμένου Εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από Δημόσιους
πόρους πρόγραμμα μη Τυπικής Εκπαίδευσης όπως είναι τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. καθώς και
άλλοι Φορείς Δια βίου Μάθησης που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ε.Ε.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά και θα ενημερώσει
εγκαίρως με νεότερη ανακοίνωση τους Συναδέλφους, διότι αφορά μεγάλη μερίδα των
Εκπαιδευτών/τριών εκείνων που δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν την απαιτούμενη
Εκπαιδευτική Επάρκεια.
Σε όσους δε Συναδέλφισσες/ους συμμετάσχουν στις επικείμενες εξετάσεις του
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΕξετάσεις
Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής
Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2015Προγραμματισμός εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών
Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης,1ης περιόδου 2015.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Ι.Ε.Κ. - 1η εξεταστική περίοδος 2015 (επικαιροποίηση 25/05/2015)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Ι.Ε.Κ. - 1η εξεταστική περίοδος 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ -Κ3» ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ


ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014Β ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας του
Σωματείου μας
με τους αρμόδιους φορείς του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η πορεία των πληρωμών έχει ως
ακολούθως:


Έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής 22 Ι.Ε.Κ. τα περισσότερα στο σύνολο τους είναι της
Επαρχίας.


Στις 6/4/2015 θα πληρωθούν άλλα 50 περίπου Ι.Ε.Κ.
Όλα τα υπόλοιπα Ι.Ε.Κ. βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και σύντομα θα πληρωθούν
και αυτά.


Επίσης κατόπιν επικοινωνίας του Σωματείου μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
οι πληρωμές των Συναδέλφων που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης
Επαγγελματικής
Κατάρτισης των Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. θα γίνουν εντός μηνός, η καθυστέρηση οφείλεται
στον μεγάλο
αριθμό συμμετεχόντων.


Το Σωματείο μας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και θα σας ενημερώνουμε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση του Σωματείου μας πραγματοποίησε δύο Συναντήσεις στις 20-03-2015
με τον κ. Δημήτρη Ζέρβα, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μπαλτά
και στις 27-03-2015 με τον κ. Παναγιώτη Καπούλα, Διευθυντή Γενικής
Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, όπου και τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα θέματα που
απασχολούν τον κλάδο μας.
Δυστυχώς όμως, οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων
και των προσδοκιών μας, αρνούμενοι να δεσμευτούν έστω για την εφαρμογή της
ισχύουσας Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας. Με νομικίστικα τερτίπια
επιχείρησαν να υποβαθμίσουν για άλλη μία φορά το ρόλο και την αξία του
Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Θεσμού των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Συγκεκριμένα δεν
επέδειξαν ούτε την δέουσα επιμέλεια για την Αναδιάρθρωση της λειτουργίας και των
Υπηρεσιών του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ώστε να εξαλειφθούν τα κακώς
κείμενα του παρελθόντος.
Το μόνο που μας υποσχέθηκαν ήταν ότι θα μετατεθεί η προθεσμία
Απαραίτητης Προϋπόθεσης Συμμετοχής στα Προγράμματα της μη Τυπικής Εκπαίδευσης
του Δικαιώματος μόνο των Πιστοποιούμενων Εκπαιδευτών από 1η Σεπτεμβρίου 2015
στις 1η Σεπτεμβρίου 2016.
Επίσης ότι τα Προπαρασκευαστικά Σεμινάρια
Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για την Συμμετοχή στην Διαδικασία Πιστοποίησης
Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα γίνονται Δωρεάν υπό την Εποπτεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Η ως άνω κατάσταση με τις ανάλογες Συμπεριφορές των Υπευθύνων μας ωθεί να
συνεχίσουμε πιο Επιτακτικά τις Αγωνιστικές μας προσπάθειες για την
Επίλυση των Δίκαιων Αιτημάτων μας
και την Προάσπιση των Συμφερόντων μας.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Ι.Ε.Κ.

Για να δείτε τις

νέες ειδικότητες των Ι.Ε.Κ.

πατήστε

εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ. 2015

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/52787/eoppep-odigies-gia-tin-aitisi-stis-eksetaseis-pistopoiisis-iek-2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Ι.Ε.Κ.

http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/search-results-certification-exam-training-period

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ

ΙΣΧΥΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΩΝ
∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (∆ΙΕΚ) ΚΑΙ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙ∆ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014Β & ΕΑΡΙΝΟΥ
ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015Α
Πατήστε
εδώΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ κατεβάστε εδώ.
Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την ασφάλιση απασχολουμένων σε ΙΕΚ,ΚΕΚ,
Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών,Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια.Εδώ

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 6/24.1.2014


Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την ασφάλιση απασχολουμένων σε ΙΕΚ, ΚΕΚ,
Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία
πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής
Εκπαίδευσης κατ’ εφαρμογήν της υπ΄ αριθ. ΓΠ/20082/23.10.2012 της Υπουργικής
Απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της
Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (Φ.Ε.Κ. 2844/Β’/2012)


Αιτήσεις για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ με τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ( 8/4/2014)
Aγαπητοί Συνάδελφοι/σες,

Το Σωματείο μας στην προσπάθεια του να υποστηρίξει, προάγει και επιλύσει μέσα
από το θεσμικό του ρόλο τα συμφέροντα όλων των Ωρομισθίων Εκπαιδευτών Μελών του
και μη, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον, συναντήθηκε κατόπιν ραντεβού στις
08/04/2014 με την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ με τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

Συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με τον Υφυπουργό Παιδείας κ.
Κων/νο Γκιουλέκα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 1/8/2013 στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης για τον Κανονισμό
Λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. και στο επίπεδο που μας αφορά σαν Σωματείο
Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ., πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του
Προεδρείου του Σωματείου μας με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Γκιουλέκα στο
γραφείο του. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ανταλλάξαμε απόψεις & του
γνωστοποιήσαμε τις μέχρι τώρα ενέργειες μας.
Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον & προσοχή, υπήρξε ταύτιση απόψεων και
δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει τα αιτήματα μας στην διαμόρφωση του Κανονισμού
Λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εν όψει της νέας Σχολικής χρονιάς.


ΘΕΜΑ «Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης»
Την Παρασκευή, στις 31/5/2013, η Διοίκηση του Σωματείου, συνοδευόμενη από τα
μέλη της Επιτροπής Μοριοδότησης του Σωματείου μας, και στα πλαίσια της
κατάρτισης του νέου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., πραγματοποίησε
προγραμματισμένη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Ελένη
Καραντζόλα και το Επιτελείο των Συνεργατών της.

«Κείμενο συνάντησης με την Γενική Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης εδώ»

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
πληρωμες ιεκ


Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων ωρομισθίων εκπαιδευτών για ΔΙΕΚ/ ΔΣΕΚ.
Πρόσκληση με Αρ. Πρωτ: 3557/159/20-10-2015

Προσλήψεις ωρομισθίων στα δημόσια ΙΕΚ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για
την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής
Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Ειδικής Αγωγής και (ΔΣΕΚ), χειμερινού εξαμήνου 2015β &
εαρινού εξαμήνου 2016αΤο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο πλαίσιο υλοποίησης του
Υποέργου των Δημοσίων ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των
ΔΙΕΚ/ΔΣΕΚ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση
ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ),
Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημοσίων
Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) για τα εξάμηνα 2015β και 2016α.
Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων : 21.10.2015 (ώρα 16:00) – 04.11.2015
(ώρα 16:00). Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων
:http://applications.inedivim.gr (επιλέγετε τον σύνδεσμο «Αιτήσεις εκπαιδευτών
ΙΕΚ/ΣΕΚ») Προθεσμία κατάθεσης φακέλου δικαιολογητικών* : 04.11.2015 – 06.11.2015
(κατά τις ώρες που θα ορίζονται με ανακοίνωση από τα κατά τόπους ΔΙΕΚ- ΔΣΕΚ) *Τα
δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα, σύμφωνα με το Ν.4250/2014.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2131314540,
2131314541, 2131314543. (10.00 – 15.00 εργάσιμες ημέρες).

Yποβολή της
ηλεκτρονικής αίτησης για τις θέσεις Εκπαιδευτών
Δημοσίων Ι.Ε.Κ/Σ.Ε.Κ που προκηρύσσονται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ