ΑΡΧΙΚΗ

.


Κορυδαλλός, 09 Ιανουαρίου 2018 Αρ. Πρωτοκόλλου: 01/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.


Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους Συναδέλφους εκφράζουν έντονα παράπονα για τους νέους Οδηγούς Σπουδών. Τα παράπονα αυτά αφορούν τόσο τη δομή και την ύλη των Προγραμμάτων αλλά και το Προσοντολόγιο που εμμέσως υιοθετήθηκε, αφού στο τέλος των Οδηγών Σπουδών αναφέρονται οι Ειδικότητες των Εκπαιδευτών που μπορούν να διδάξουν το κάθε μάθημα, σύμφωνα με τους συντάκτες του κάθε Οδηγού Σπουδών.
Αποφασίσαμε ως Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των παραπόνων και προτάσεων των Συναδέλφων στο email του Σωματείου μας (info@sediek.gr ) και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας την Αναμόρφωση των Οδηγών Σπουδών και την υιοθέτηση άμεσα Διορθωτικών Παρεμβάσεων.
Βεβαίως για άλλη μια χρονιά πλήθος παραπόνων σχετικά με την Κατάρτιση των Πινάκων Αξιολόγησης και τις Αναθέσεις Μαθημάτων συζητήθηκαν μεταξύ Συναδέλφων και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να συζητήσουμε και για αυτά.
Τέλος έχει ανοίξει και μια συζήτηση σχετικά με τα Διετή τμήματα Κατάρτισης τα οποία η Κυβέρνηση προωθεί να ιδρυθούν στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέμα στο οποίο το Σωματείο μας θα πρέπει να έχει άποψη και να παρέμβει.
Κατόπιν των ανωτέρω, η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. για την 28/01/2018 θα εμπλουτιστεί και θα εκδοθεί νέα Σχετική Ανακοίνωση.


Κορυδαλλός, 20 Δεκεμβρίου 2017 Αρ. Πρωτοκόλλου: 23/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ.


Σύμφωνα με το Άρθρο 15 παρ. α του Καταστατικού μας, Έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορεί να συγκληθεί και «…ύστερα από έγγραφη Αίτηση των Μελών που Αντιπροσωπεύουν το 1/5 του Συνόλου των Μελών». Δεδομένου ότι η θητεία του Δ.Σ. έχει λήξει, χωρίς να έχει Εκλεγεί Νέο, οι κάτωθι Υπογεγραμμένοι (20 εκ των 100 ταμειακώς Ενήμερων Μελών του ως άνω Σωματείου), καλούμε τα Μέλη του, σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού.

Οι Ακόλουθοι:


Βασιλείου Αικατερίνη , Μπουλούτα Κωνσταντίνα
Γιαννακλής Ιωάννης , Ντάνος Σταμάτιος
Σπυριδάκης Αθανάσιος , Κάκνα Ελένη
Κάκα Νικολέττα , Δονούκη Γεωργία
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος , Νασιοπούλου Δέσποινα
Παπαδάκης Εμμανουήλ , Μαρίνος Γεώργιος
Αργυριάδης Αθανάσιος , Κόντης Γιώργος
Παπαλάμπρου Θεοδώρα , Καλοφωλιά Ελπίδα
Παπαδάκη Αντωνία , Κοτταρά Χαρά
Γεροχρήστος Κωνσταντίνος , Μήτσος Κωνσταντίνος


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣΣυνάδελφοι,


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού επί των οδών Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Καρυταίνης 4 (πλησίον της οδού Ταξιαρχών) θα πραγματοποιηθεί ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Σωματείου μας. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει Εκλογική Διαδικασία για την ανάδειξη των Νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής μέχρι την 20:00 μ.μ.

Η Γενική Συνέλευση θα έχει τα ακόλουθα θέματα:

1. Απολογισμός του Δ.Σ.
2. Έγκριση Πεπραγμένων Διοίκησης
3. Απολογισμός Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Διαμόρφωση Προγράμματος Δράσης Ερχόμενης Περιόδου.
5. Λοιπά Τρέχοντα Θέματα που μας Απασχολούν (π.χ. Νέοι Οδηγοί Σπουδών) και Ανακοινώσεις.
6. Προκήρυξη Εκλογών για την Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την Επόμενη Διετία.
7. Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
8. Κοπή Πίτας.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να θέσετε Υποψηφιότητα στα Όργανα του Σωματείου μας, παρακαλούμε πολύ, όπως αποστείλετε Ηλεκτρονικό μήνυμα στο email του Σωματείου μας ( info@sediek.gr ) μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, αναγράφοντας το Ονοματεπώνυμό σας και στο Όργανο στο οποίο επιθυμείτε να θέσετε Υποψηφιότητα (Δ.Σ. ή Ε.Ε.).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ θα γίνονται μέχρι την ώρα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα επικυρώσει τον κατάλογο Μελών του Σωματείου που θα έχουν και δικαίωμα ψήφου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για σοβαρή και Αγωνιστική Εκπροσώπηση τους με τη ενεργό Συμμετοχή τους στις Διαδικασίες του Σωματείου.

Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για την εφαρμογή των Δίκαιων Αιτημάτων μας.

Ένα ισχυρό Σωματείο είναι προς το Συμφέρον όλων μας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται Απαραίτητη.


_______________________________________________________

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΑΣ

Κορυδαλλός, 31 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 12/2017


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα που μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι το Σωματείο μας δεν κάνει τίποτα, είμαστε σε επικοινωνία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας και προσπαθούμε να πιέσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για τις πληρωμές μας.

Θα είμαστε ευτυχείς να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα στο Σωματείο μας ώστε οι αντιδράσεις μας και η πίεση μας να είχε και τη μορφή κινητοποιήσεων.

Οι νεότερες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι επιτέλους ελήφθη απόφαση και οι Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. θα εξαιρεθούμε από τις φορολογικές ρυθμίσεις και σύντομα θα έχουμε νέες πληρωμές για το προηγούμενο Εξάμηνο και Υπογραφή Συμβάσεων για αυτό που τελειώνει.

Οι υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναμένουν την Εγκύκλιο από το Υπουργείο Εργασίας από μέρα σε μέρα, η οποία θα καταγράφει την Απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και θα δίνει σχετικές οδηγίες.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε εγρήγορση και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Σωματείου που θα γίνουν εντός Ιουνίου γιατί όπως καταλαβαίνετε οι καταστάσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες και μόνο ένα ισχυρό Σωματείο μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πίεση.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


Κορυδαλλός, 29 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 6/2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. είμαστε πολύ κοντά στην εξόφληση των Δεδουλευμένων μας του προηγούμενου Εξαμήνου.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει φέτος ο Προϋπολογισμός του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είχε πρόβλεψη για υψηλότερα ποσά από το προηγούμενο έτος με αποτέλεσμα λογιστικά να υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή μας. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει συλλέξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αποπληρωμή μας και εκκρεμούσε η έγκριση του Ισολογισμού.
Στην τελευταία μας επικοινωνία ενημερωθήκαμε ότι ο Ισολογισμός εγκρίθηκε και αναμένεται η έγκριση και η μεταφορά του απαραίτητου κονδυλίου από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.).
Η εκτίμηση από το Υπουργείο είναι ότι είναι θέμα ημερών η εξόφληση μας και γίνεται προσπάθεια να πληρωθούμε πριν το Πάσχα. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Η πληρωμή αφορά την εξόφληση ολόκληρου του Εξαμήνου σε πρώτη φάση των Εκπαιδευτών με ασφάλιση Ι.Κ.Α.
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαμε με συναντήσεις στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και στο Υπουργείο αλλά και παρεμβάσεις του Νομικού μας Συμβούλου κ. Κουρή να πιέσουμε να εξοφληθούμε όσο το δυνατό συντομότερο. Εάν όντως πληρωθούμε τις επόμενες μέρες πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες μας απέδωσαν.
Ευχαριστούμε όμως και όσους από μόνοι τους έπαιρναν τηλέφωνα και πίεζαν με τη σειρά τους για την εξόφληση μας.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων μας και την προώθηση των αιτημάτων μας.
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

Κορυδαλλός, 01 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 5/2017


Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Σωματείου μας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Βασιλείου Αικατερίνη, επισκέφθηκε και έκανε συναντήσεις την Τετάρτη 22/02/2017 στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και την Παρασκευή 24/02/2017 στο Υπουργείο Παιδείας.
Τα θέματα που θέσαμε ήταν:
1. Αποπληρωμή Δεδουλευμένων σπουδαστικού εξαμήνου 2016Β.
2. Συνεργασία για την εφαρμογή του νέου συστήματος αναθέσεων Εκπαιδευτών που πρόκειται να ισχύσει από το επόμενο σπουδαστικό εξάμηνο 2017Β και συμμετοχή μας στην επιτροπή σύνταξης προσοντολογίου και παραμετροποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος.
3. Εξέταση καταγγελιών για παράνομες αναθέσεις για το σπουδαστικό εξάμηνο 2017Α.
4. Επαναλειτουργία ειδικοτήτων Υγείας.
5. Ορθή γεωγραφική κατανομή με αντίστοιχη ορθή χρήση πόρων ειδικοτήτων όπως Πληροφορικής και Οικονομικών τμημάτων (Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου, Logistics, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, κ.λ.π. ).

Στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. συναντήσαμε σε προγραμματισμένο ραντεβού την Αντιπρόεδρο κα Γκοντίνου Χρυσάνθη, η οποία για άλλη μια φορά συζήτησε μαζί μας σε κλίμα συνεργασίας και με διάθεση να βοηθήσει για επίλυση προβλημάτων. Σε ότι αφορά την αποπληρωμή Δεδουλευμένων μας, μας ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση του Προϋπολογισμού του Οργανισμού, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εγκριθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Οι καταγγελίες που αφορούν τις αναθέσεις πρέπει να γίνονται στο Υπουργείο γιατί αυτό είναι αρμόδιο για τον έλεγχο αναθέσεων και Διευθυντών. Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο για την παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος με το οποίο θα γίνονται οι αναθέσεις από το επόμενο έτος. Σε ότι αφορά την διαδικασία για την αποπληρωμή του 2016Β μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη υπήρχαν ακόμη περίπου 20 Ι.Ε.Κ. από όλη την Ελλάδα που έχουν εκκρεμότητες με παρουσιολόγια, φακέλους Εκπαιδευτών και υπογραφή Συμβάσεων.
Στο Υπουργείο Παιδείας συναντηθήκαμε με τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου. Σε μια συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα, μας ζήτησε να στείλουμε στο γραφείο του όποιες καταγγελίες θεωρούμε βάσιμες που πρέπει να επιληφθεί και υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα της επαναλειτουργίας των ειδικοτήτων Υγείας και της ορθής γεωγραφικής κατανομής τμημάτων Πληροφορικής, Οικονομικών τμημάτων κ.λ.π.
Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την αποπληρωμή του 2016Β αλλά είναι βέβαιος ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από πέρσι. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε νέα επαφή με Συνεργάτη του που παρακολουθεί τα Οικονομικά θέματα. Πρόκειται άμεσα να σταλούν και εγγράφως από το Σωματείο μας καταγγελίες για τις αναθέσεις καθώς και καταγεγραμμένα αιτήματα μας.
Στο Υπουργείο επίσης συναντηθήκαμε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης κ. Καπούλα καθώς και με Συνεργάτες του γραφείου του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη. Πληροφορηθήκαμε ότι γίνεται προσπάθεια σύνταξης νέων οδηγών κατάρτισης καθώς και προσοντολογίου, αναγκαία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναθέσεων. Την παραμετροποίηση όμως, μας είπαν ότι την επεξεργάζεται το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την συντομότερη αποπληρωμή των Δεδουλευμένων μας καθώς και την προώθηση αιτημάτων για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΕΚ.Ι.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΕΚ.Ι.Ε.Κ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει η προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., η ανακοίνωση του «Σωματείου Επιστημόνων Εκπαιδευτικών Ι.Ε.Κ.» με ημερομηνία 29/01/2017 και τίτλο «Θέματα Προσλήψεων», η οποία αναφέρεται στα δικαιώματα των ανέργων Εκπαιδευτών, και κυρίως πότε θεωρούνται άνεργοι και πόσες διδακτικές ώρες έχουν ως δικαίωμα για ανάθεση στο εξάμηνο 2017Α, ενημερώνουμε τα μέλη μας τα κάτωθι:
1. Στην ανωτέρω ανακοίνωση ορθώς αναγράφεται ότι όταν κάποιος Εκπαιδευτής έχει έστω και λίγες ώρες ανάθεσης παύει να θεωρείται άνεργος. Όμως λανθασμένα αναφέρεται ότι σε όσους Εκπαιδευτές ανατέθηκαν ώρες στο προηγούμενο εξάμηνο έχουν χάσει την ιδιότητα του ανέργου και επομένως δεν θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως άνεργοι στις αναθέσεις του εξαμήνου 2017. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι οι αναθέσεις των ωρών στους Εκπαιδευτές για το εξάμηνο 2017Α θα γίνουν σύμφωνα με τους πίνακες αξιολόγησης που καταρτίστηκαν με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Σεπτεμβρίου 2016, στη βάση των οποίων αξιολογήθηκε η κατάσταση που βρισκόταν την περίοδο που έκανε αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος για διδασκαλία. Επιπροσθέτως, στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λήξη της σύμβασης του εξαμήνου του 2016Β και της έναρξης νέας Σύμβασης για το εξάμηνο 2017Α, όσοι Εκπαιδευτές δεν έχουν άλλη απασχόληση ξαναβρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας και εγγράφονται εκ νέου στον Ο.Α.Ε.Δ. εφόσον δεν γνωρίζουν αν και σε ποιο Ι.Ε.Κ. θα διδάξουν. Επομένως, μέχρι να κληθούν να διδάξουν στο εξάμηνο 2017Α είναι και πάλι άνεργοι.
2. Στην ίδια ανακοίνωση εμπλέκεται λανθασμένα η ανεργία με το όριο ανάθεσης διδακτικών ωρών. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με την Πρόσκληση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ: «Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει την πλήρη απασχόληση στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, Ν.Π.Ι.Δ ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως». Επομένως οι μόνες περιπτώσεις που πρέπει να εφαρμόζεται το όριο των 10 ωρών είναι όταν κάποιος είναι πλήρως απασχολούμενος στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου αν σε κάποιο Εκπαιδευτή είχαν ανατεθεί είκοσι ώρες στο εξάμηνο 2016Β, λήξει η σύμβασή του και πριν του ανατεθούν ώρες για το εξάμηνο 2017Α επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του (πιθανώς ανεργία), θα υπάρχει η δυνατότητα να του ανατεθούν πάλι μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα.

Στην ανωτέρω ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει σχετικώς ενημερωθεί για το ζήτημα και δόθηκε έμφαση στη μη καταβολή των χρημάτων για παραπάνω από 10 ώρες σε κάποιον που δεν έχει την ιδιότητα του ανέργου». Είναι αυτονόητο ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα αντιληφθεί την λανθασμένη προσέγγιση του «Σωματείου Επιστημόνων Εκπαιδευτικών Ι.Ε.Κ.» και θα κινηθεί ως απάντηση στη νόμιμη βάση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στους πίνακες αξιολόγησης. Ο ρόλος και η θέση του Σωματείου μας δεν είναι να υποδεικνύει τις αυτονόητες σωστές απαντήσεις στους φορείς της εκπαίδευσης όπως το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στις πιθανές καταγγελίες που μπορεί να δέχεται από οποιονδήποτε, αλλά να βρίσκεται σε δημιουργικό διάλογο μαζί του για θέματα του κλάδου μας που χρειάζονται επίλυση. Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να μην αναστατώνονται από διάφορες ανακοινώσεις για πράγματα που δεν ισχύουν.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Κορυδαλλός, 03 Ιανουαρίου 2017


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17.00 μ.μ. στην αίθουσα «Κ» του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού (Διεύθυνση: Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Ταξιαρχών & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104990410) θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με τα κάτωθι θέματα:

1. Κοπή πίτας.
2. Ενημέρωση για τις ενέργειες που αφορούν την υπογραφή των συμβάσεων.
3. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
4. Εξέταση καταγγελιών.
5. Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών Δ. Ι.Ε.Κ. και εξελίξεις προσφυγής στο Σ.τ.Ε.
6. Εξετάσεις Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και νομικό πλαίσιο.
7. Διαμόρφωση προγράμματος δράσης ερχόμενης περιόδου.
8. Τροποποίηση Καταστατικού.
9. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων μας ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ